+31(0) 114-372372 EMAIL: info@luctorbelting.com

Geschiedenis

 

Luctor Belting Europe

De basis van Luctor Belting Europe ligt in de vestigingsstad Hulst, waar ook onze grootste productie-unit gevestigd is. Het bedrijf in de begin jaren ’70 van de vorige eeuw gestart met het leveren van transportbanden aan de landbouwsector in de provincie Zeeland, Nederland. Snel daarna zijn ook leveringen aan diverse industrieën in de regio erbij gekomen. Denk hierbij aan de visindustrie, zand- en grindbedrijven, overslagbedrijven, recyclagebedrijven, voedingsindustrie etc.

Vestiging in België

Door deze snelle groei heeft Luctor Belting Europe haar grenzen verlegd naar België met een eerste eigen vestiging in Sint-Niklaas. In de jaren daarna heeft Luctor Belting Europe via een franchiseformule grote naamsbekendheid opgebouwd in geheel België en Nederland. Sinds 2000 heeft Luctor Belting Europe de verkoop via de franchise stop gezet en heeft haar activiteiten in deze betreffende rayons onder eigen naam en verantwoording voortgezet en zijner diverse eigen verkoop- en servicepunten opgericht.

Vestigingen in Frankrijk

In Frankrijk heeft Luctor Belting Europe haar activiteiten verder kunnen uitbouwen door de service direct aan de eindgebruiker. Dit heeft geresulteerd tot een centraal verkoop- en coördinatiekantoor in Parijs op de Rue Servan, van waaruit in de jaren erna op diverse plaatsen servicepunten zijn opgericht verdeeld over Frankrijk met het accent op het noorden en rond Parijs.

Denemarken

In 1990 zijn ook de eerste schreden gezet op de Deense markt met eigen vestigingen in Arhus en Veijle, wat is uitgegroeid naar een productie- en confectievestiging. Na 15 jaar zijn ze uit het gebouw gegroeid en hebben ze per 1 november 2005 een pracht van een nieuw kantoor met productiehallen op de Lanciaveij bijgebouwd en in gebruik genomen. In 2008 zijn de Deense activiteiten overgenomen door het management omdat Luctor Belting Europe zich meer wil richten op de markten in Nederland, Belgie en Frankrijk.